Horká voda v mrazivých měsících škodí vaší pokožce

·         dejte si raději sprchu
·         nabije vás to energií
·         kožní buňky sprcha tolik nezatíží
·         horká voda a bublinky mohou v dlouhodobém horizontu narušit PH pokožky
·         horká voda obírá kůži o její přirozenou hydrataci
·         horkou vodou se pokožka vysušuje
·         vaše kůže tak potřebuje větší péči

Zima má na naši pokožku velký vliv, proto je starost ještě důležitější než v létě. Čím vším naše pleť v zimě prochází a co na ni působí?
–          Mráz
–          Déšť
–          Sníh
–          Vítr

Horká voda ve vaně se spoustou pěny se zdá být ideálním relaxačním prostředkem po dlouhém dni a cestování mezi domovem a prací. Bohužel tyto koupele s příliš mnoha mýdly a jinými bublinkami nejsou pro naši pokožku dobré. Všechny tyto prostředky ji totiž příliš vysušují, pokožka je pak šupinkovatá, podrážděná, popraskaná a ztrácí svůj jas i pružnost.

Co nám může pomoci?

–          Hydratační oleje
Mají regenerační účinky a obsahují vitaminy A, B aE, které mají velmi dobrý vliv nejenom na naši pokožku, ale také na vlasy. Navíc obsahují omega 6 a omega 9 mastné kyseliny.

–          Sledovat čas
Pokud přece jenom preferujete vodní lázně a koupele, měli byste ve vodě zůstávat přibližně deset až patnáct minut.

–          Aloe vera
Dbejte na složení sprchových gelů, mýdel nebo bublinek, kterými se zkrášlujete a které používáte k relaxaci při koupeli. Všechny tyto přípravky by měly být bohaté na aloe vera, měly by být hydratační a obsahovat vitaminy E.

–          Přírodní mýdla
Lepší než sprchové gely jsou mýdla vyrobená ručně, jelikož jsou bez chemických přídavků. Navíc obsahují i jiné složky, které jsou pro pokožku důležité a dostatečně ji zvláčňují, například oleje nebo mléko z aloe vera. Ovšem v těchto mýdlech bývají i jiné přídavky, které jsou pro pleť dobré, například přídavky z heřmánku, glycerin, výtažky z různých dalších bylin, extrakt z rakytníku, jogurtové proteiny a další olejové složky.

–          Nepoužívejte parfemovanou kosmetiku
Vyhněte se kosmetice, která je silně vonící, zvlášť pokud máte citlivou pokožku.