O výhodách Skiresortu Dolní Morava

Necháváte si alespoň část své dovolené pro zimní období, anebo si ji celou vybíráte jen v létě? Pokud volíte tu první možnost, rádi bychom vás pozvali někam dál, nežli pouze do nejnavštěvovanějších Krkonoš, Jeseníků či Beskyd. Tentokrát máme na mysli pohoří s názvem Králický Sněžník, které vyplňuje příhraniční prostor s Polskem mezi Hrubým Jeseníkem a Orlickými horami.

Dolní Morava

Vypravte se v zimě do hor

Skiresort Dolní Morava je významné středisko zimních sportů, lyžaři si přijdou na své na sjezdovkách všech obtížností, což znamená, že areál je vhodný jak pro začátečníky, rodiny s dětmi a seniory, tak i pro vrcholové sportovce. Máte tu k dispozici dvě sedačkové lanové dráhy a několik lyžařských vleků, přičemž sjezdovky jsou situované západním směrem, převážně v lesních průsecích, což znamená, že tu sníh vydrží po celou dobu lyžařské sezóně ve výborné kvalitě. Pochopitelně se tu zasněžuje i technickým sněhem a sjezdovky se také upravují rolbou.

Stezka v oblacích

Do hor se můžete vypravit i v létě

Pobyt na horách nemá chybu ani v létě, a v zásadě ani na podzim nebo na jaře. Jde o to, že jste na čerstvém horském povětří, je tu klid a pohoda a budete tu postrádat přelidněná pěší korza a honosné hotely, kde se potkávají stovky lidí, a dovolená se tam spíše podobá bzučícímu včelímu úlu, kde nemáte pořádný kus soukromí. Dovolenou na horách, kdy tu neleží sníh, lze trávit jízdou na kole anebo pěší turistikou. Navštívit můžete rozhlednu s názvem Stezka v oblacích a je možné vyzkoušet i svezení na bobové dráze. Pro cyklistiku je zde k dispozici několik značených cyklostezek buď přímo v okolí hory Slamník a Chlum, případně ve vzdálenějších oblastech, např. v blízkosti Králického Sněžníku.

Můžete navíc autem popojet kus dál, kupříkladu z Dolní Moravy to není daleko do Lipové Lázně na okraji města Jeseník, do Zlatých Hor a rašeliniště Rejvíz anebo přímo na nejvyšší horu Moravy – Praděd.