Jak dosáhnout zářivé pleti

Zapomeňte na přípravky proti vráskám, laserové úpravy, operace a jiné invazivní útoky na vaše tělo i pokožku. V módě je teď prosazování přirozené krásy, tvarů a barev. Pakliže toužíte zvláště po mladistvé pleti, musíte ji rozzářit, nikoli zbavit vrásek. Že nevíte, jak to udělat? Poradíme vám.

Pleť potřebuje dlouhodobou péči
Pokožka je u každého člověka jiná. Někdo má přirozeně krásnou, pevnou a pružnou pleť, jiní s i musejí pomáhat nejrůznějšími přípravky. Avšak jedno platí pro všechny: k prozářené pleti, která vypadá mladistvě, svěže a zdravě, se musíte propracovat. Co k tomu potřebujete?
–          Vyváženou stravu
–          Omezit cukry v potravinách
–          Jíst barevnou zeleninu a ovoce
–          Pít mnoho vody či slabého čaje
–          Zapomenout na stres
–          Dostatečné (ale ne přehnané) množství spánku
–          Dostatečné množství vitaminu C

Některé složky můžete ovlivnit vy sami. Například vitamin C najdete ve stravě, ale ne každé tělo ho umí zpracovávat tak, jak by potřebovalo. Proto mu můžete pomoci speciálními hydratačními séry, krémy na obličej nebo vyživovacími maskami.

Moc vitaminu C
Tento vitamin je nejsilnější antioxidant, což v překladu do češtiny znamená, že odbourává nečistoty, které porušují strukturu pleti. Dojde-li k tomuto porušení, tvoří se na pleti: 
–          Zarudnutí
–          Pupínky
–          šupinky
–          popraskání
–          vytrácí se pružnost
–          vytrácí se jas

Pleť stárne rychleji, což nechceme. Zabránit tomu můžeme právě vitaminem C, ale také vitaminem E pomáhá udržovat pokožku pružnou a bez nečistot.

Exfoliace a hydratace
Aby vaše pleť správně fungovala, nestačí všechno nechávat jenom na ní samotné, musíte jí k mladistvému vzhledu trochu dopomoci. K tomu stačí peeling, pleťová séra nebo masky. Obecně se tyto procedury doporučují provádět jednou týdně.

Staré kožní buňky odstraníte peelingem, a poté na tvář nanesete vrstvu hydratačního krému.