Jak zařídit moderní domov

Podle designérů se stačí zaměřit na ty správné aspekty, které podtrhují vzhled moderního a funkčního domova. Pokud vás zajímá, co je teď trendy, do čeho je zbytečné investovat a co byste si naopak měli pořídit, co jsou znaky moderní domácnosti a jaké doplňky či vybavení jsou nezbytné?

Základem je minimalismus
Minimalismus, to je heslo postmoderního umu v designu. Interiér by měl být zařízený velmi jednoduše, barvami by se mělo šetřit, kombinovat maximálně tři barvy, které jsou ve stupnici za sebou, případně které lahodí oku.

Velice moderní je kombinace černé, červené a bílé nebo šedé, stejně jako oranžové, žluté a zelené na bílém podkladě. Ideální je, zvolit základ černý, šedý nebo bílý a barevné volit pouze doplňky, avšak opět jenom v jedné nebo ve dvou barvách. Nejčastěji se tento trend projevuje v ložnici a v kuchyni.

Jak vypadá moderní kuchyně?

–          Žádné lapače prachu
–          Jednotné tvary
–          Ideálně všechno zakryté a schované
–          Perfektně vyřešený úložný prostor
–          Prostor
–          Luxusní dojem
–          Většinou světlé barvy, vévodí šedá v doprovodu imitace dřeva

Infratopení

Aby uspořádanost místnosti nerušily nevzhledné topení, radiátory nebo přímotopy, pořiďte si infratopení. Zatímco radiátor vyhřívá vzduch v místnosti, ale předměty zůstávají studené, infraopení vyhřívá předměty nebo osoby. Vzduch tedy zůstane studený, ale vám bude o mnoho tepleji, jelikož předměty v místnosti jsou teplé. Infratopení má i své výhody. Má krásný design, nevíří prach, navíc zahřívá stěny a vysouší zdi, takže na nich nevyskytují plísně.

Osvětlení

Světlo v místnosti je velice důležitým faktorem při vytváření designu. Záleží i na tom, jaký lustr či lampu zvolíte. V obývacím pokoji je nejlepší měkké světlo, v ložnici zase spíš žluté a postačí menší, pokud do místnosti chodíte pouze přespávat.

V pracovně a v kuchyni by mělo být světlo bílé, ale záleží to také na postavení oken v místnosti, na vzhledu místnosti, na tom, jak je místnost světlá nebo tmavá.