Hudba v uších

Sluchátka jsou párové zařízení, které nám umožňují poslouchat hudbu skrz Jack, který zapojujeme do elektronických zařízeních jako jsou mobilní telefony, CD přehrávače, MP3 přehrávače, mini radia, počítače a další. Bez sluchátek si dneska neumíme představit vůbec existovat, je to sice přístroj ale je to i zdroj zábavy, lidé ho používají dokonce i při práci, na cestách, do školy, doma. Bez sluchátek by ulice byli zaplněné kraválem a velkým hlukem, a to by byl velice nepříjemný pocit, naštěstí místo toho máme sluchátka, který si jednoduše dáme do uši a můžeme si vychutnávat hudbu jen sami pro sebe. Jsou lehce přenosné, takže je můžeme využívat prakticky kdekoliv, kdy budete mít chuť poslouchat náš osobní výběr písniček. Výroba sluchátek se velice rychle rozrostla, a je tedy jasné že máme teď z čeho vybírat.

sluchátka

Výhody
Zdroj zábavy, hudbu sami pro sebe, jsou velice skladné, můžeme je využít kdekoliv.

Nevýhody
Opakované ničení, Každodenní zacucháváni se, většinou funguje jen jedno sluchátko, trhá jí se, nekvalitní

Využití
V práci, ve škole, doma, při běhání, na dlouhých cestách, v letadle, v autě, při relaxování.

Druhy sluchátek

Klasický sluchátka
Jsou to první sluchátka, které se objevily u nás, nejznámější sluchátka s kulatým tvarem, která lze jednoduše vložit do ucha bez toho, aby vypadlo, jsou strukturovány přímo do uši. Jsou tou nejlevnější variantou sluchátek, ale není to pravidlem.

Peckové sluchátka
Sluchátka stejně vypadající, jako klasický sluchátka kulatého tvarů, výjimka je vtom, že na sluchátkách je gumový nástavec, který si dáme přímo do uší, některým lidem lépe drží klasický sluchátka a někomu vyhovují pecková sluchátka.

dívka

Bezdrátové sluchátka
Jak nese název sluchátka bez drátového Jacku, které nemusíte nikam připojit, stačí je spárovat z Bluetooth a můžete si sluchátka dát do uši a svůj mobil používat. Výhodou je že se nezamotáte a nevznikne případné zranění.