Heineken na českém trhu

Určitě všichni znáte pivovarnickou společnost Heineken. Jedná se o Nizozemskou pivovarnickou společnost, která expandovala také v České republice, kde zaměstnává 1 1155 lidí a zaujímá celkem 12% trhu s pivem.  Které značky patří vlastně společnosti Heineken? Starobrno, Zlatopramen, Krušovice, Březňák, Desperados, Strongbow, Zlatý bažant, Hostan, Louny, Dačický.
Kromě České republiky společnosti Heineken úspěšně expandovala také v celé Evropě (Španělsko, Itálie, Portugalsko, Rusko. Dokonce její značky najdete i v Asii a Nigérii. Její značky patří ve svých zemích k těm nejprodávanějším.
Kromě piv se zaměřuje také na výrobuCiderů.
malé pivo

Samozřejmě někteří patrioti by možná zaplakali a možná si pomyslí, že je načase podporovat drobné české pivovary.
Historie značky sahá do devatenáctého století, kdy Gerardus Adrian Heineken koupil pivovar z 16. století. V současné době je dominantní majitelkou druhé největší pivovarnické společnosti na světě Charlene de Carvalho-Heineken, která tímto patří mezi nejbohatší ženy světa.
 

Charlene de Carvalho-Heineken

Narodila se 30. června 1954 v Holansku. Jejím manželem je Michel de Carvallho, finančník z City Bank, bývalý filmový herec a olympijský sportovec. Společně mají 5 dětí a bydlí společně v Londýně.
pivo v půllitru

V roce 2002 zemřel její otec, čím zdědila 25%ní podíl v pivovaru. Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Dosud žila především pro rodinu, nemusela jako dcera bohatého muže a manžela úspěšného finančníka řešit jakékoli ekonomické starosti a náhle byla ve věku 48 let donucena bez jakýchkoli manažerských zkušeností postavena před nutnost nastoupit do vedení společnosti. Jejím prvním krokem bylo, že jmenovala nového ředitele Jeana-Francoise van Boxmeera, který se snažil udržet krok s konkurenty. Dnes Heineken prodává170 značek ve více než 65 zemích světa.
Ve firmě se aktivně angažují také Charlenin manžel a její syn.