Pánský oblek a chyby

1.     Plné kapsy
2.     Zapomenuté štítky
3.     Doplněk-batoh
4.     Boty
5.     Kravata
Plné kapsy je snad nejčastější prohřešek při nošení obleku jako takového. Mobil v náprsní kapse jistě nevadí, dnešní jsou tenké a lehké, ale v postranních kapsách mít spousty věcí není zrovna v pořádku. Klíče, peněženka, cigarety, zapalovač, to vše mít narváno na bocích vypadá hrozně, a ještě hroznější je mobil v zadní kapse kalhot. O přední snad ani nebudu psát. Pokud skutečně máte pocit, že se bez těchto propriet neobejdete, tak je dobré si pořídit takovou tu pánskou tašku, nejlépe přes rameno.
puntíkatá kravata
Někteří výrobci mají ve zvyku našívat na rukáv štítek se svou značkou. A pozor, nedělají to jen ti přední a vlastně nejdražší, ale můžete jej najít i na obyčejné konfekci. Proto je dobré ihned po příchodu domů štítek odstřihnout a neodkládat to. S ním totiž budete vypadat s odpuštěním jako pitomec.
Pánové, batoh skutečně k obleku nepatří. Pouze ten, který se k němu hodí a většinou je také přesně k němu určen. Ale žádný jiný. A nedá se to odpustit ani mládencům, kteří kráčí v obleku do školy a na zádech mají outdoorový batoh. Nebo krosnu, to je přímo nechutné.
oblek na figuríně
Boty musí ladit s oblekem, to je jasné. Ale také se k němu musí hodit typově. Tenisky jistě nejsou nejlepší volbou, Jistě, můžete namítnout, že se přezouváte až na místě. Tak si kupte polobotky, ale neděste okolí béžovým oblekem a k němu bílými teniskami. Domnívám se, že ani sandály, neřkuli tzv. „nazouváky“ asi nebudou to pravé ořechové.
společenský oblek
O kravatě by se dala napsat samostatná kniha, a tak uvedu jen ten největší prohřešek, který je u nás i v cizině vídán, a to je délka kravaty. Ta nesmí překročit sponu opasku. Tento výstřelek je již dávno pryč a je třeba si to uvědomit. Samozřejmostí je čerstvý uzel, a ne že nejde poznat, že je uvázán již dlouho. Jde to poznat, věřte mi to a není to hezký pohled. Spona bát nemusí, ale je vhodným doplňkem.
Vezměte si těchto pět k srdci pánové a budete vypadat mnohem lépe.