Bílé tenisky – skoro navždy

Čarodějnice sice neexistují, ale každá z nás se může stát dobrodějkou. Alespoň co se týká bílých botasek. Znáte to, když vytáhnete právě koupené boty z krabice? Takový pocit můžete mít i po nějaké době používání. Stačí dodržovat pár triků. A nikdo Vám neuvěří, že boty, které nosíte, máte již delší čas.
chlupaté nohy
Důležitá je impregnace
Nesmíme zapomínat, že nové boty jsou velice náchylné na prostředí, ve kterém je budeme nosit. Proto nesmíme zapomenout po vytažení z krabice boty naimpregnovat. Je jedno, zdali jsou plátěné nebo kožené, bez impregnace se jejich údržba opravdu neobejde. A pokud jsou tyto boty Vaše vysněné, tato malá investice se Vám vyplatí.
Ocet není jen pomocník v kuchyni
Zjistili jste, že šmouha na botách nejde ničím odstranit? Vyzkoušela jste již snad všechny dostupné čističe, které jsou k dostání na trhu? Vyzkoušejte obyčejný ocet. Stačí, když pokapete kousek hadříku a ten následně “vetřete“ do skvrny. Uvidíte, že odolná šmouha bude rázem pryč.
Bílý lak na nehty
Jestli si myslíte, že scéna v PRETTY WOMAN s černou fixou byla lež, tak se velice pletete. Když si koupíte kvalitní bílý lak, který má velké krytí. I tato investice se Vám může dobře vyplatit, hlavně když si boty poškrábete a už byste je nemohla nosit.
Tkaničky
Když Vaše boty po náročné sezoně chcete schovat a ejhle, tkaničky jsou jako by sloužily již pár let. Stačí, když koupíte nové anebo prostě jen ty staré vyperete. Nejlepší je to v ruce, občas se totiž stává, že se v pračce roztřepí.
Slunce
U kožených bílých tenisek se stává, že zežloutnou. Jak je ale ochránit? Schovat před sluníčkem. Tím udržíte boty déle bílé.
 nike obuv
Bělidlo – pomocník i nepřítel
Když chcete mít boty jako nové, můžete použít bělidlo. Ale pozor!!! Může to být i zabiják Vašich bot. Na litr bělidla musíte použít 5 litrů vody. Tak opatrně při míchání. Když očistíte starým kartáčkem boty tímto roztokem a následně opláchnete v teplé vodě, budou Vaše botičky zářit. A Vy tím pádem také.
Jak je správně usušit
Stalo se Vám, že jste pověsili boty na šňůru a zdeformovali jste je tím? Nejlepší je to, když položíte boty přímo na sluníčko, kde je mimochodem i průvan. Do bot dejte staré noviny nebo kuchyňské utěrky, dobře nasají vodu uvnitř bot a boty se rychleji vysuší.
 
Snad Vám tyto rady pomohou k delšímu nošení Vašich oblíbených bílých bot.