Na stěhování s vypůjčenou dodávkou myslete v předstihu

Ve filmu „Kulový blesk“ zazní z úst Jaroslava Vozába, alias Inspektora Drahoty, odpověď na otázku Josefa Abrháma, zda již mají sbaleno, že „logicky ne, vždyť se stěhují až zhruba za týden“. Drahotův argument se zdá být ve filmu věcný a srozumitelný, ovšem přípravná fáze balení věcí pouhých sedm dní před započetím akce je příliš pozdě. V průběhu této doby se totiž vyskytne řada okolností, které mohou stěhování zkomplikovat, jako jsou problémy při rozebírání nábytku, nedostatek balicího materiálu, úraz nebo nemoc, pracovní povinnosti atd.kabina vypůjčené dodávky
Záleží pochopitelně na rozsahu celé akce, ale pokud stěhujeme svépomocí a chceme využít např. služeb zapůjčení stěhovacího vozu či transportní dodávky z půjčovny dodávek Praha renctcarservice.cz, měli bychom postupovat s rozvahou a časovým předstihem. Výhodou přesunu věcí svými silami je velká časová flexibilita v den D, ale podmínkou je, že jsou již všechny věci uloženy v přepravkách a přebaleny bublinkovou fólií.
Ideální je začít s přípravami tři týdny až měsíc před započetím stěhování, vhodné je také na dohodnutý termín rezervovat zapůjčení dodávky a mít jasno v základních bodech a podmínkách. Raději se na vše ptejte předem, aby nedošlo k případným nedorozuměním:otevřená papírová krabice

  • Jak je to s ujetými kilometry, započítávají se do ceny, anebo je pouze podmínkou dotankování plné nádrže paliva?
  • Je možné vyjet s vozem i za hranice České republiky, případně existuje nějaké omezení, co se týče pohybu vozidla po určité trase?
  • Na jakou dobu je vůz zapůjčen a do kdy se musí vrátit?
  • Je zajištěna dálniční známka?
  • Co vše se vztahuje na pojištění vozidla, případně jaký rozsah služeb umožňuje sjednané povinné ručení?
  • Je vozidlo zabezpečeno GPS lokátorem a má i jiné zabezpečovací mechanismy?
  • Jaký je jeho technický stav – v tomto případě se vyplatí pořídit před odjezdem vozu z půjčovny fotografie, které mohou prokázat případné závady.