Lékem proti obezitě je zdravý životní styl

Žádný lék Vám proti obezitě nepomůže lépe jako zdravý životní styl. A to se týká hlavně změny jídelníčku a přiměřeného pohybu. Bez toho to opravdu jinak nepůjde. Co si budeme povídat, neustále na nás televize nebo časopisy chrlí zaručené reklamy na dietu, kde hlavní princip spočívá v tom, že vynecháme určitou část jídelníčku. Ano zhubneme, ale pouze do té doby než si tělo o tyto vynechané složky potravy řekne samo. A řekne si velmi razantně. A jaký bude efekt? Kila se opět vrátí. A čím více budete tělo trápit větším omezováním, tím se zpomaluje metabolismus a v budoucnu pro Vás hubnutí může být velmi obtížné nebo také nereálné. Díky rychlé době, stresujícímu zaměstnání, starosti o děti nám nezbývá moc času na jídlo a tak to řešíme bagetou nebo nějakou dobrotou v autě za volantem nebo v městské hromadné dopravě. A tělo nám za tyto chuťovky poděkuje tím, že se prostě obalí tukem.
měření metrem
 

Jojo efekt je k vzteku

 
Jojo efekt neboli opětovné navýšení tělesné hmotnosti je strašákem pro všechny ty, kteří drží dietu. Bohužel hodně lidem vyhovuje to, že jim dieta zaručuje zhubnutí než, aby raději změnili životní styl. A stačí pouze změnit jídelníček a zařadit nějakou tělesnou aktivitu. A tak pokud s jednou dietou neuspějí, vrhají se směle do další a tak se točí neustále v začarovaném kruhu. A tak zhubnou a poté opět naberou a s jinou dietou opět zhubnou a zase přiberou.
 výskok ženy

Zdravý životní styl

 
V čem vlastně spočívá zdravý životní styl? Jedná se o vyvážení stravy a sportu tak, aby se Vaše tělo cítilo dobře. Tedy jedná se o vyvážení složky potravy, jako jsou sacharidy, tuky, bílkoviny, vitamíny, vody. Dále bychom měli tělu dodávat dostatek pohybu v rámci možností, ale také dostatečný odpočinek a správné zvládání stresu. Všechny tyto indicie Vám zajistí zdravý životní styl a spokojenost nejen Vašeho těla, ale i Vás samotného.